Vijesti

Upoznajte: Mayer McCann

Slovenska agencija Mayer McCann prošle godine se našla među TOP 25 BalCannes revije. Ususret ovogodišnjem izdanju revije razgovarali smo s Matijažom Germom, kreativnim direktorom u agenciji Mayer McCann.

I

Prošle godine odabrali su nas u top 25 projekata BalCannesa zato što… smo osmislili kampanju koju je kreativno zapakirao Robert Bohinec, a koja je bila jednostavno previše primjetna, inovativna i dobra da bi je u regiji samo tako predvidjeli.

(o kojoj kampanji je riječ pogledajte OVDJE)

Advertising je i dalje super biznis zato što… nije. Advertising nije super biznis. Advertising je super cool biznis. Neprestano se mijenja. Ono što je prije nekoliko godina bilo top danas je možda čisti flop. Rješenja koja su jučer bila učinkovita korisnici će danas u potpunosti zanemariti. Advertising je super jer ga lako pratimo tako da smo korak ispred njega.

Moja agencija je najbolja na svijetu zato što… je moja nova agencija (napomena: agenciji sam se pridružio u srpnju ove godine). Prije svega jer ima jasnu ambiciju (ambiciju, ne viziju, jer vizija je samo sanjarenje) kakva želi biti kroz deset godina. Ne kroz dvije godine, ili tri, već deset. Nisam siguran, da velik broj agencija u regiji zna o čemu govorim.

Oko ovogodišnjeg BalCannesa najviše me veseli… 25 odabranih radova. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li McCann mreža i dalje imati najviše odabranih. Među 25 projekata prošle godine njih šest stvorile su upravo McCannove agencije.

Tko nije na BalCannesu… bio je u Cannesu i ponestalo mu je dozvola za odlaske na festivale 🙂 Možda će iduće godine razmišljati drugačije.

   I

Više o Mayer McCannu potražite na www.balcannes.com/mayer-mccann.