Vijesti

Upoznajte: Drap

Davor Runje, suosnivač kreativne digitalne agencije Drap, odgovorio nam je na nekoliko pitanja;

 

Prošle godine odabrali su nas u top 25 projekata BalCannesa zato što… žiri zna prepoznati globalno relevantne radove. Sve naše kampanje nagrađene na BalCannesu naknadno su postigle međunarodni uspjeh, što nije baš uvijek bio uspjeh na nacionalnom nivou. Tako je npr. lani kampanja Beck’speriment izabrana od strane IAB-a u najboljih 17 digitalnih kampanja na svijetu nakon uspjeha na BalCannesu, a na nacionalnom nivou nije najbolje prošla.

(kampanju možete pogledati OVDJE)

Advertising je i dalje super biznis zato što… upravo prolazi kroz veliku transformaciju i nezavisne inovativne agencije su dobile svoju priliku.

Moja agencija je najbolja na svijetu zato što... ima jedinstvenu agencijsku kulturu. Ja duboko vjerujem da pravi karakter čovjeka, ali i organizacije, vidiš tek u teškim situacijama. Kad se osvajaju klijenti i nagrade, sve agencije su super. Kakvi smo mi stvarno se najbolje vidi iz našeg odnosa prema ljudima kad pogriješe i kad nas to košta. Umjesto traženja krivaca i kažnjavanja, mi imamo interni kanal #fuckups na Slacku na koji svi mogu, ali ne moraju, napisati kad naprave nešto što žele da nisu. Na kraju mjeseca, cijela agencija glasa za najgoru pogrešku i osoba koja ju je napravila za nagradu dobiva slobodan dan. Broj grešaka koji se dešava u agenciji je ostao isti, ali svi znaju da je agencija iza njih kad im je teško i to strahovito smanjuje stres i diže samopouzdanje. Naše kampanje su uspješne baš zbog hrabrosti koje naši ljudi imaju znajući da se kod nas hrabrost cijeni, a i najskuplje greške napravljene u dobroj namjeri nagrađuju.

Oko ovogodišnjeg BalCannesa najviše me veseli… šaka suza i vreća smija na završnoj projekciji.

Tko nije na BalCannesu… zar postoje takvi?!?

 

Više o agenciji Drap potražite na balcannes.com/drap.