Vijesti

Selma Riđanović-Kenović: Radujem se kreativnoj razmjeni mišljenja sa članovima BalCannes žirija

Donosimo intervju s direktoricom marketinga i korporativnih komunikacija UniCredit Bank u Bosni i Hercegovini, Selmom Riđanović-Kenović, predstavnicom bosanskohercegovačkih oglašivača u ovogodišnjem BalCannes žiriju.

BalCannes će prvi imati žiri sastavljen isključivo od oglašivača. Kako vam se to čini?

Mislim da je vrlo pragmatična odluka. U stvarnom svijetu oni jesu i prvi saveznik i prvi kritičar kreativnih direktora. Dobre i uspješne kampanje su rezultat istinskog partnerstva agencija sa oglašivačem.

Dakle, oglašivači su uvijek prvi žiri kada prihvaćaju ili odbacuju neku kreativnu ideju?

Naravno da jesu. Ljudi koji rukovode marketingom u kompanijama mire kreativnu ideju s poslovnim ciljevima.

Šta će za vas osobno biti najvažnije u ocjenjivanju kvaliteta prijavljenih radova?

Svježina i originalnost nominiranih projekata, uz spregu poslovnih rezultata. Mene uvijek dodatno fascinira jednostavnost, koja vjerujem nosi trajniji efekt.

Pratite BalCannes, prošle godine ste učestvovali u panel diskusiji o ženama u oglašavanju. Kakav je vaš odnos prema BalCannesu i kako vidite njegov doprinos razvoju kreativnosti u regionalnom oglašavanju?

Prije svega, Weekend Media Festival je poseban na mnogo načina. BalCannes je, za mene i moj tim, uvijek jedinstvena prilika da kritički analiziramo svoj rad i doprinos naše agencije kroz uvid u oglašavanje u cijeloj regiji, novitete, uspješne ideje. Potrošač je jako sličan u svim zemljama regije, stoga uspješna ideja, koja je proizvela dobre prodajne rezultate u, na primjer Hrvatskoj, će zasigurno polučiti sličan uspjeh i u Bosni i Hercegovini. Dakle, učimo kroz primjere dobre prakse. Learn & Share platforma za oglašivače. Ne može bolje….Ustvari može bolje, BalCannes to pokazuje iz godine u godinu!

Žiri čine direktori marketinga kompanija koje su lideri u kreativnom oglašavanju na svojim tržištima. Druženje sa kolegama i žiriranje će vam sigurno pružiti novo iskustvo. Veselite li mu se?

Kako da ne! Baš se radujem profesionalnoj i kreativnoj razmjeni mišljenja sa članovima žirija. Velika mi je čast da sam u odabranom timu i sa velikim nestrpljenjem iščekujem još jedan poseban vikend znanja i noviteta u Rovinju… I druženja 🙂

Intervju preuzet s portala Media Marketing (link), razgovarao Ekrem Dupanović.