Pravilnik

DOWNLOAD BALCANNES PRAVILNIKA 2019.

S lavom pod rukom do Cannesa!

Opet vam se nudi jedinstvena prilika za prezentiranje svoga rada pred klijentima iz cijele regije – 1. lipnja otvaraju se prijave za BalCannes! Odabrat će se 25 najboljih projekata regije (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije), od kojih će sedam udomiti posebne nagrade BalCannesa – blistave lavove. Samo će najjačem projektu biti uručen poseban lav koji zna put do Cannesa.

Šifra za ulazak u regionalni top 25 naoko je jednostavna: originalnost kreativne ideje, kvaliteta njezine izvedbe i tržišna relevantnost. No svi znaju da to nije baš tako lako – o tome koliko je kombiniranje elemenata koji donose rezultate bilo uspješno odlučit će žiri sastavljen od predstavnika podijeljenih na tri skupine: klijente, agencije i medije. Na tržištu se upravo sinergijom ove tri perspektive postižu najbolji rezultati, a BalCannes je jedino natjecanje na kojem možete iz prve ruke saznati kako o vašim projektima razmišlja svaki od tri sastava žirija zasebno.

Mali projekti ili velike kampanje; domaći projekti, ali i oni za strana tržišta – sve dok su ih klijenti odobrili te su realizirani u periodu od 1. 5. 2018. do 1. 9. 2019., sve se računa. Matični ili engleski jezik, s titlovima ili bez njih – sve može! Važno je da je prijava u obliku videosažetka trajanja najviše 3 minute, .mp4 formata, min. rezolucije 1280 x 720, max. 170 MB. Videosažetak bi trebao sadržavati kreativne materijale, u kratkim crtama opis postavljenog izazova, tržišni kontekst, kao i postignuto rješenje te dobivene rezultate. Nećemo od vas tražiti otkrivanje formule za uspjeh, ali slobodno se razbacajte i pokažite nam što znate.

Posebne opcije 4 + 1 gratis i 7 + 3 gratis: Ako prijavite četiri projekta, peti možete prijaviti besplatno, a ako budete posebno vrijedni i pripremite ih sedam, još tri moći ćete prijaviti bez naknade. Svi prijavitelji BalCannesa ostvaruju i poseban popust na kotizaciju za sudjelovanje na Weekend Media Festivalu (ona nije uključena u cijenu prijave na BalCannes).

Prijavom projekta potvrđuje se da je klijent pristao na prijavu te da su zadovoljeni svi uvjeti iz pravilnika natjecanja. Projekte koji su se na BalCannesu već natjecali nije moguće prijaviti ponovno – stoga ušminkajte nove projekte i pripremajte ih za pozornicu Weekend Media Festivala. Otkrijte svima lava kojeg krijete u sebi – prijave su otvorene na www.balcannes.com od 1. 6. 2019. do 1. 9. 2019.!

Prema rezultatima glasovanja o top 25 projekata, na BalCannesu će biti dodijeljene sljedeće nagrade:

  1. Najbolja BalCannes agencija
  2. Najbolji BalCannes projekt
  3. Posebna nagrada žirija klijenata
  4. Posebna nagrada žirija agencija
  5. Posebna nagrada žirija novinara
  6. Najbolji projekt za inozemno tržište
  7. Najbolji regionalni projekt.

Svim dobitnicima nagrada BalCannes bit će uručena jedna statua po osvojenoj nagradi, a moguće je kući ih ponijeti i više – samo ako ih osvojite. Osim što će prezentacije projekata pratiti međunarodni klijenti, uspjesi top 25 projekata s revije bit će proslavljeni na Yellow pages stranicama BalCannesa i dobit će vječnu slavu u novom izdanju Kreativnog portfolija.

Najvećem lavu, dobitniku nagrade za najbolju agenciju BalCannesa, organizator BalCannesa honorirat će trošak prijave jednog projekta na Cannes Lions natjecanje 2020. godine, a prijavu će pripremiti natjecatelj sukladno propisanim pravilima natjecanja koja su dostupna na www.canneslions.com.

Za sve informacije o BalCannesu posjetite www.balcannes.com ili nas kontaktirajte telefonom na +385 1 581 00 33 i e-mailom na info@balcannes.com. I ne čekajte zadnji trenutak – jer lavovi nikad ne spavaju.