HR | EN | LOGIN

BALCANNES

Pravilnik

Na BalCannes regionalnu reviju reklamnih agencija mogu se prijaviti sve agencije iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BIH, Makedonije i Crne Gore. Iako BalCannes nije natjecateljskog karaktera, 25 najzanimljivijih projekata, predstavnici agencija moći će dodatno predstaviti sudionicima putem 5-minutne prezentacije u glavnoj festivalskoj dvorani Weekend u udarnom terminu festivala, a dio će sudjelovati u seriji BalCannes panel rasprava koje će aktualizirati relevantne teme iz industrije.

Svi prijavljeni radovi bit će prikazani na BalCannes Yellow Pages portalu koji je, kao baza najboljih agencija regije i njihov svojevrstan imenik kojem klijenti pristupaju, aktivan i relevantan cijele godine, zatim u sklopu screening programa BalCannes dvorane na Weekend Media Festivalu te specijala Media Marketinga u kojem će sve agencije i radovi biti prikazani, a specijal distribuiran oglašivačima i agencijama iz cijele regije.


 

DOWNLOAD BALCANNES 2015 PRIRUČNIKA

 

Već se godinama, tisuće marketinških profesionalaca iz regije okuplja na Weekend Media Festivalu. Stoga je upravo Rovinj pravo mjesto za inicijativu prigodnog naziva BalCannes, u sklopu koje agencije iz jugoistočne Europe imaju jedinstvenu priliku predstaviti se tržištu regije izlaganjem svojih najboljih projekata.

Svrha BalCannes revije nije natjecateljska već predstavlja svojevrstan pregled agencijskog tržišta regije, što je odlična prilika oglašivačima za uvid u najbolje agencijske radove i koristan alat prilikom odabira agencije koja će im pružiti najbolju marketinšku podršku.

Agencijama predstavlja jedinstvenu priliku iz prve ruke saznati što se događa izvan njihovih granica. Stoga su sve reklamne agencije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske pozvane da predstave svoje najbolje projekte.

Iako BalCannes nije natjecateljskog karaktera, 25 najzanimljivijih projekata, predstavnici agencija moći će dodatno predstaviti sudionicima putem 5-minutne prezentacije u glavnoj festivalskoj dvorani Weekend u udarnom terminu festivala, a dio će sudjelovati u seriji BalCannes panel rasprava koje će aktualizirati relevantne teme iz industrije.

Svi prijavljeni radovi bit će prikazani na BalCannes Yellow Pages portalu koji je, kao baza najboljih agencija regije i njihov svojevrstan imenik kojem klijenti pristupaju, aktivan i relevantan cijele godine, zatim u sklopu screening programa BalCannes dvorane na Weekend Media Festivalu te specijala Media Marketinga u kojem će sve agencije i radovi biti prikazani, a specijal distribuiran oglašivačima i agencijama iz cijele regije.

Selekcija

Selekcija 25 najzanimljivijih projekata odabire skupina stručnih novinara iz regije koji su specijalizirani za marketing. Selekcija će se održati 24. 9. 2015. u Rovinju (neposredno prije Weekend Media Festivala) uz diskusiju, a konačan unos bodova anoniman je uz korištenje on-line aplikacije za ocjenjivanje. Svi novinari pregledavaju i boduju sve radove, osim radova iz njihove zemlje te radova s kojima postoji drugačija interesna povezanost. U takvim slučajevima se izuzimaju iz ocjenjivanja tih pojedinih radova. Kategorije prijave ne utječu na bodovanje, a ocjene od 1 do 100 dodjeljuju se svim radovima prema tri osnovna kriterija:


• Originalnost kreativne ideje
• Kvaliteta njezine izvedbe
• Tržišna relevantnost (rezultati, uspjeh na tržištu)


Po završetku bodovanja, organizator zbraja ukupni broj bodova za svaki rad. 25 najbolje rangiranih radova koji su prikupili najviši broj bodova bit će prezentirani u programskom dijelu festivala, u udarnom terminu u sklopu 5-minutne agencijske prezentacije. 25 najboljih radova bit će poznato 25. 9. 2015., a prijavitelji o tome direktno obaviješteni.

Kako bi se osigurala ravnomjerna zastupljenost prijavitelja u prezentacijskom dijelu, među odabranim radovima mogu se naći najviše 3 rada iz iste agencije. Ukoliko ih bude 4 ili više, ti radovi neće biti prezentirani, a sljedeći radovi s najvišim brojem bodova imat će prednost.

Kategorije

Vaše radove i najbolje projekte prijavljujete unutar 1 0 kategorija prema kojima će biti podijeljeni na BalCannes screeninzima u programu Weekend Media Festivala.

Kategorije BalCannes 2015. su:

• Hrana
• Piće
• Roba široke potrošnje
• Financijske i osiguravajuće usluge
• Telekomunikacijske usluge
• Transport i auto-moto industrija
• Humanitarne kampanje i društvene akcije
• Samopromocija i korporativni image
• Razno
• Niskobudžetne kampanje (do 50.000 eur)


Organizator zadržava pravo re-kategorizacije prijavljenih radova, a kategorija prijave ne utječe na selekciju 25 radova, oni se odabiru prema ukupnoj rang listi bodova.

Prijava

Prijave su otvorene za sve zainteresirane agencije unutar 10 zadanih kategorija. Radovi se prijavljuju u obliku video sažetka trajanja do 3 minute (format: mp4, min. res. 720x576, max. 120 MB) u kojem je potrebno prikazati kreativne materijale i u kratkim crtama opisati postavljeni izazov i tržišni kontekst, kao i odabrano rješenje i postignute rezultate. U prijavi je potrebno navesti glavne partnere koji su pridonijeli kvaliteti rada što uključuje naziv tvrtke oglašivača te primarne i eventualno sekundarne agencije, pa i individualna priznanja i sve autore koji su najviše pridonijeli uspjehu kampanje. Prijave se obavljaju isključivo on-line putem (balcannes.com) uz naknadu za prva četiri prijavljena rada od strane iste agencije (ostale prijave su bez naknade). Na BalCannesu mogu sudjelovati radovi realizirani do 10. 9. 2015. godine (bitno je da su radovi u tom periodu makar dijelom bili prikazivani). Radovi se mogu prijaviti na matičnom ili engleskom jeziku.

U prvih 10 kategorija natjecanja, prijaviti se mogu radovi i kampanje objavljeni više puta u jednom ili više različitih medija, u jednoj ili više zemalja. Samo oni radovi koje su oglašivači odobrili i koristili, objavili i provodili u kvalifikacijskom periodu mogu biti prijavljeni u ovim
kategorijama.

Samom prijavom rada na BalCannes, agencija potvrđuje da je dobila odobrenje oglašivača za prijavu. Radovi koji ne zadovoljavaju ove kriterije bit će diskvalificirani kako bi zadržali integritet izložbe te osigurali da ostali radovi imaju poštenu šansu za uspjeh.

Plaćanje

Po ispunjavanju on-line prijave u kojoj treba navesti kontakt osobu i podatke o tvrtki uplatitelju, na e-mail adresu navedenu u prijavi primit ćete predračun za uplatu koju je potrebno izvršiti do datuma dospijeća (20. 9. 2015.) kako bi rad ušao u konkurenciju.

Cijena po prijavljenom radu iznosi 132 € / 999 kn + PDV (25%), a za članove HURA-e, SOZ-a, IAA-a i AMAC-a te debitante 119 € / 899 + PDV (25%).

Posebna opcija 4+: Prva 4 rada prijavljena od strane iste agencije se plaćaju, a prijava svih sljedećih radova (peti, šesti, sedmi, itd.) se ne honorira.

Svi prijavitelji BalCannesa ostvaruju poseban popust na kotizaciju za sudjelovanje na Weekend Media Festivalu koja je dostupna po povoljnoj cijeni od 2.200 kn + PDV (ona nije uključena u cijenu prijave na BalCannes).

Uvjeti sudjelovanja

Na BalCannesu mogu sudjelovati sva djela tržišnog komuniciranja koja su:

• Kreativni proizvod tvrtki registriranih na području Bosne i Hercegovine, Srbije,
Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske
• Objavljena više puta u jednom ili više različitih medija, u jednoj ili više zemalja do 10.9.
2015.
• Prijavljena na BalCannes uz prethodni pristanak oglašivača
• Prijavljena u obliku video sažetka trajanja najviše 3 minute, .mp4 formata, min.
rezolucije 720 x 576, max. 120 MB
• Pravilno pripremljena u video sažetku koji uključuje kreativne materijale i u kratkim
crtama opis postavljenog izazova i tržišni kontekst kao i postignuto rješenje i dobivene
rezultate
• Na matičnom ili engleskom jeziku
• Registrirana za BalCannes u periodu do 10.9.2015. - PRODUŽENO DO 20.9.2015.!
• Za koje je organizator do propisanog roka (20.9.2015.) primio uplatu po važećem
honoraru
• Posjeduju odgovarajuća autorska prava i kodekse prema zakonima matične zemlje

Samom prijavom rada na BalCannes, agencija potvrđuje da je dobila odobrenje oglašivača za prijavu. Primljena prijava smatra se konačnom te se podaci u njoj ne mogu naknadno mijenjati.
Prijavom na BalCannes, organizatoru je dan pristanak za objavu prijavljenih radova u
izvornom obliku za sve potrebe projekta. Kontakt podaci i informacije navedene tijekom postupka prijave koristit će se isključivo kako bi se vama proslijedile potrebne informacije koje se odnose na projekt.
U slučaju kršenja spomenutih uvjeta sudjelovanja, rad će biti isključen iz konkurencije, a u slučaju težeg kršenja propisa može biti i do daljnjeg suspendiran od sudjelovanja, a informacija o istom proslijeđena javnostima.

Kontakt i informacije

Za sve informacije o BalCannesu posjetite balcannes.com ili nas kontaktirajte putem e-maila [email protected].

 

IZDVOJENE AGENCIJE