Vijesti

Igor Mladinović: Dobar marketing je kao dobar odnos – mora biti cjelovit

Koja je (i postoji li) tajna uspjeha, u kratkom nam je razgovoru otkrio Igor Mladinović, izvršni kreativni direktor agencije Imago Ogilvy. Što Igor očekuje u ovogodišnjih TOP25 projekata te priprema li Imago svoje projekte za BalCannes, pročitajte u nastavku.

Prošle godine ste na BalCannesu bili među agencijama koje su ostvarile najbolje rezultate, a prema posljednjim podacima b-reporta proglašeni ste najboljom agencijom u Jadranskoj regiji. U čemu leži tajna vašeg uspjeha?

Kad kažete ‘tajna’, onda to pretpostavlja da vam ja sad nešto mogu otkriti i onda će svi imati recept za isti uspjeh. A jedina tajna je da tajne nema. Ima možda jedna istina koja čini razliku, a to je da svaku kampanju radimo kao što bi radili za sebe, kad bi se radilo o našem proizvodu ili brandu, našim novcima i našem riziku. A kad radiš nešto za sebe, onda želiš da bude najbolje, da si ponosan, da ne hodaš skrivenim ulicama kako bi izbjegao sramotni billboard kojeg si jučer dizajnirao jer te netko tako tražio…

Prijave za BalCannes 2017. su službeno otvorene. Jeste li već pripremili svoje najbolje projekte?

Naravno da nismo. Najbolji projekt nam je često onaj idući, tako da čekamo do zadnjeg časa s prijavama.

Što očekujete vidjeti u TOP25 projekata ove godine?

Pa bio bih sasvim zadovoljan kad bi to bilo 25 stvarno najboljih projekata ove godine. Čiji god bili.

Imago iza sebe ima niz uspjeha. Kakvi su vam planovi za godine koje su pred vama? Na što ćete se fokusirati?

Imago uvijek ima samo jedan plan za godinu koja slijedi – biti bolji od lanjskog sebe. Za druge ćemo lako, pobijediti sebe je zajebano.

Njegujete integrirani pristup tržišnom komuniciranju. Kakvo je vaše iskustvo s integriranim kampanjama i koliko je po vašem mišljenju integracija važna u postizanju dobrih rezultata?

Život je integralni proces pa takav mora biti i marketing jer je i sam dio života. Marketing koji postoji sam radi sebe je bačen novac. Kroz marketing pričaš ljudima pa se onda moraš prilagoditi načinu na koji oni slušaju, a ne očekivati od njih da baždare svoje uši na frekvenciju tvojih gluposti.

Dobar marketing je kao dobar odnos, mora biti cjelovit. Simpatično je, recimo,  kad dečko pošalje curi cvijeće na posao. Ali ako je to jedino što zna, pa svaki drugi dan dobiješ buket cvijeća, onda to više nije romantično, niti simpatično, nego napadno i dosadno. Cijela umjetnost oglašavanja je znati kada poslati cvijet, kada osmijeh, a kada nešto odšutjeti. Možda je to tajna koju ste tražili u prvom pitanju.

S kojim projektima je agencija Imago Ogilvy ušla u TOP25 na prošlogodišnjem BalCannesu pogledajte ovdje: www.balcannes.com/top-25/, a više o agenciji saznajte na: www.balcannes.com/agency/imago-reklamna-agencija/.