Vijesti

Davor Bruketa: Uvijek nam je izazov odmjeriti snage i slaviti dobru komunikaciju

Ako dosad niste razmišljali o prijavi na BalCannes, sada sigurno budete. S Davorom Bruketom, kreativnim direktorom agencije Bruketa&Žinić OM razgovarali smo o ovogodišnjem jedinstvenom konceptu žiriranja, prednostima online selekcije te važnosti BalCannesa u kontekstu novih klijenata i nastupa na regionalnom tržištu.

Nedavno ste se vratili s Cannes Lions festivala. Sad kad su se slegli dojmovi iz Cannesa, vrijeme je za BalCannes. Kakva su očekivanja ove godine?

Očekujem kako ćemo saznati tko je ove godine najbolji u regiji. Izuzetno mi je zanimljivo usporediti kako će iste projekte ocijeniti oglašivači, kako agencije, a kako novinari. Ovo je koncept jedinstven u svijetu, barem koliko je meni poznato.

Prošle godine u žiriju su bili oglašivači i novinari, ove godine su uz njih i predstavnici agencija. Čije je mišljenje važnije?

Kako kome. Meni su sva tri mišljenja važna, svako zbog različitog razloga.

Ove godine žiriranje se odvija online, a žiri je najveći dosad. Što mislite o tome? Koje su prednosti ovakve selekcije?

Svaki oblik žiriranja ima svoje prednosti i mane. Prednost online žiriranja je svakako veća autonomnost svakog pojedinog člana, jer je manja mogućnost međusobnih utjecaja, a mane ćemo tek vidjeti.

Monografija „Nada“ osvojila je prestižnu D&AD olovku, a proglašena je i najboljim projektom tiskanih komunikacija na Design Weeku. Hoće li konkurirati za BalCanneskog lava?

Apsolutno. Uvijek je zanimljivo komparirati mišljenje globalnih stručnjaka s lokalnima koji poznaju  kontekst u kojemu svakodnevno radimo.

Kako po vašem mišljenju izgleda idealan BalCanneski lav i što biste napravili s njim?

Možda da je lavica? 🙂

Koliko vam je važan BalCannes u kontekstu novih klijenata i vašeg nastupa na regionalnom tržištu?

BalCannes je jedino okupljanje svih relevantnih dionika tržišnih komunikacija iz cijele regije, platforma na kojoj svatko iz agencija može velikom broju oglašivača, potencijalnih klijenata i medija iz cijele regije pokazati što zna i može. I obrnuto, gdje oglašivači mogu dobiti uvid u sve što im je na raspolaganju i tako izabrati ono što im može pomoći.

Zašto će se vaša agencija prijaviti na BalCannes?

Osim svega već navedenog, dakle predstavljanja potencijalnim klijentima i medijima, stjecanja novih znanja i uvida, u odličnoj atmosferi, uvijek nam je izazov odmjeriti snage i slaviti dobru komunikaciju.

S kojim projektima je agencija Bruketa&Žinić OM ušla u TOP25 na prošlogodišnjem BalCannesu pogledajte ovdje: www.balcannes.com/top-25/, a više o agenciji saznajte na: www.balcannes.com/agency/bruketazinic-om/.

Foto: Mirna Ptiček