Vijesti

Darko Ivančević: Oglašivači su prvi partner u izradi ideje i prvi most prema potrošačima

Donosimo intervju s Darkom Ivančevićem, direktorom marketinga Zagrebačke pivovare i predstavnikom hrvatskih oglašivača u ovogodišnjem BalCannes žiriju.

Zagrebačka pivovara je na ovogodišnjim Danima komunikacija proglašena Oglašivačem godine, a vaša agencija (BBDO), Agencijom godine. Što vam je značilo to priznanje i kako vi kao oglašivač gledate na festivalske nagrade?

Uvijek govorim da ne radimo za nagrade već za naše potrošače i kupce čiji izbor broj 1 jesmo i želimo biti.  Međutim itekako bih lagao  kada bih rekao da nam nije drago dobiti ovakve nagrade kao na ovogodišnjim Danima. To je svojevrstan šlag na tortu dugogodišnjeg poslovnog uspjeha čitave kompanije, rada svih njenih zaposlenika, potvrda sjajnog odnosa s agencijom. Ponos koji sam osjetio i osobno i poslovno prenio se i na sve zaposlenike tako da nagrade imaju itekakvu pozitivnu ulogu i predstavljaju veliku motivaciju za marketinški tim i čitavu kompaniju.

BalCannes će prvi u regiji imati žiri sastavljen isključivo od oglašivača. Kako vam se to čini? Oglašivači su, zapravo, uvijek prvi žiri kada prihvaćaju ili odbacuju neku kreativnu ideju.

Upravo tako. Oglašivači su i prvi žiri neke kreativne ideje, ali istovremeno i prvi partner u njenoj izradi, i prvi most prema potrošačima i kupcima, na kraju dana i investitor u nju kako bi se riješili poslovni ciljevi. Siguran sam da će se ta „multifunkcionalna“ uloga nas oglašivača vrlo kvalitetno odraziti na samo žiriranje

Što će za vas osobno biti najvažnije u ocjenjivanju kvaliteta prijavljenih radova?

Originalnost kampanje, i u kreativi i u pristupu  rješavanja poslovnog cilja. „Eksploatibilnost“ kampanje  prema potrošačima i kupcima kroz sve marketinške i prodajne kanale.

Kako vidite doprinos BalCannesa razvoju kreativnosti u regionalnom oglašavanju?

 Zamislite što bi bilo da nema BalCannesa, da nema WMFa, da nema regionalne platforme koja godinama omogućuje našoj struci da vidi, upozna, uči, promišlja, dijeli. Ako ste zamislili, doprinos vam je odmah jasan.

Žiri čine direktori marketinga kompanija koje su lideri u kreativnom oglašavanju na svojim tržištima. Druženje s kolegama i žiriranje će vam sigurno pružiti novo iskustvo. Veselite li mu se?

Jedva čekam! Prije svega hvala onima koji su mi povjerili tu čast. Žiriranje u ovakvom sjajnom društvu biti će kvalitetno, korisno, zabavno – baš onako kakvo je i ozračje samog Rovinja tog vikenda.

Intervju preuzet s portala Media Marketing (link), razgovarao Ekrem Dupanović.