Vijesti

Dali Bungič: BalCannes je dobar pregled ostvarenja agencija u regiji

Kakav je osjećaj biti među najboljima  u regiji, što sve mora imati dobra strategija te kako se nastavio Laško dvoboj pročitajte u razgovoru s izvršnom direktoricom agencije Luna TBWA Slovenija.

“Laško dvoboj” plasirao vas je u prošlogodišnjih TOP 25 projekata BalCannesa. Kakav je osjećaj biti među najboljim agencijama u regiji i što to za vas predstavlja?

“Laško dvoboj” bila je jedna od najbolje opaženih i nagrađivanih komunikacijskih kampanja. Nagrade je osvojila na kreativnim festivalima u Sloveniji i regiji, a među njima je i Effie za učinkovitost komunikacije. Budući da regija biva ekonomski te time i komunikacijski bolje povezana, uvrštenost u TOP25 projekta BalCannesa za nas je također važna te smo zbog toga iznimno veseli.

Projekt je nagrađen i Velikim semplerom, nagradom za najbolju medijsku strategiju. Otkrijte nam što sve mora imati dobra strategija?

Dobra strategija (ne samo medijska, već prvenstveno komunikacijska) prije svega mora biti relevantna potrošaču koji se njome bavi. Mora ga iznenaditi, angažirati i za brand razvijati emocionalni kapital što kasnije postaje preferencija, odanost i podrška u njegovu mišljenju i ponašanju.

Prošle godine u dvoboju su snage odmjerili otac i sin, glumci Boris i Sebastian Cavazza. Ove godine za Laško se bore Sebastjan Cimirotić in Marcos Tavares. Kako vam je bilo raditi na nastavku kampanje i hoćemo li je vidjeti u ovogodišnjoj utrci za BalCanneskog lava?

Nastavak Dvoboja je kampanja Stava u kojoj se Sebastjan Cimirotić i Marcos Tavares, dvoje legendarnih nogometaša, za bocu Laškog nadmeću u umijeću kontroliranja nogometne lopte što upućuje na dosljednu i dugoročnu komunikaciju brenda Laško. Na žalost kampanju nećemo moći prijaviti na BalCannes budući da je rok za predaju radova do 1.9 te tada još neće biti gotova.

Mislite li da treba više ovakvih događanja koji bi kreativcima omogućili pogled na ono što se događa u susjedstvu?

BalCannes je dobar pregled ostvarenja i načina razmišljanja komunikacijskih agencija u regiji. S obzirom na činjenicu da su među našim klijentima jaki regionalni brandovi, pregled regionalnih događanja za nas je uistinu vrlo važan. Daljnja povezivanja, druženja, razmjena iskustva te također odmjeravanje snaga u regiji bila bi stvarno dobrodošla.

S kojim projektom je agencija Luna TBWA Slovenija ušla u TOP25 na prošlogodišnjem BalCannesu pogledajte ovdje: www.balcannes.com/top-25/, a više o agenciji saznajte na: www.balcannes.com/agency/luna-tbwa/.