Vijesti

BalCannes priča iza projekta: Casting

Neke stvari su toliko dobre da ih je teško opisati – jedna od njih je i Iskon FULL paket.

Brif kojeg je agencija Señor dobila od klijenta Iskon internet glasio je: Iskon ima novi FULL paket prepun najboljih TV programa, besplatnih minuta i superbrzog interneta.

Ovakav brif producirao je problem: Kako pokazati njegovu superiornost u moru “najboljih” tele-paketa?

Señor je rješenje našao u činjenici da su neke stvari toliko dobre da ih je teško opisati – jedna od njih je i Iskon FULL paket.

Angažirane su najbolje i najnagrađivanije hrvatske glumce, Lana Barić, Ninu Violić te glumac Krešimir Mikić sa zadatkom da pokušaju svojom interpretacijom prenijeti koliko je dobar Iskonov novi paket. Jesu li u seriji TV spotova, remindera, vanjskih oglasa te kreativnih online, radijskih i outdoor formata izabrani protagonisti uspjeli dočarati superiornost FULL paketa, provjerite sami.

Kakav je bio rezultat? Teško je opisati zadovoljstvo klijenta: rast prodaje od 15% u odnosu na zlatnim Effiejem nagrađenu prethodnu kampanju.

O kampanji Casting s nama je razgovarao Vanja Blumenšajn, very creative director agencije Señor.

Do ideje smo došli… dva dana prije prezentacije. Zbog odgode lansiranja mobilne mreže, gotovu smo kampanju spremili u ladicu i našli se pred novim izazovom.

Nit vodilja bila nam je… napraviti ful prodajnu kampanju koju će ljudi ful htjeti gledati.

Tijekom realizacije najveći problem s kojim smo se susreli bio je… izdržati najdužu montažu ikad. Tri dana pregledavanja super materijala i traženja idealnog tona i ritma, kako finali ne bi imali niti jedan frame viška ili manjka.

Najvećim doprinosom ove kampanje smatramo… to što smo, osim da smo kreirali novu, superuspješnu platformu za Iskon, podsjetili publiku koliko su zabavni i talentirani naši glumci i da možda nekad treba pogledati i nešto više od reklama.

A njena posebnost je u… tome što je pokazala kako ne mora biti skupo i napucano da bi bilo pametno i zabavno.

Kad je riječ o našem projektu najponosniji smo na… nas jer smo uhvatili dobru ideju i nismo je iznevjerili u produkciji.

Kad bismo sada išli ispočetka… ne bi bilo tako uzbudljivo.

U cijelom procesu naučili smo… da nitko ne može sve i da je to ponekad sasvim ok.

Ono što sigurno niste znali je… da je za jednu od uloga razmatrana Meryl Streep, ali je nije dobila zbog lošeg hrvatskog.

Osim priznanja na BalCannesu dobili smo još… i nagradu za najbolju kampanju godine na Ideji X.

Pogledajte projekte agencije Señor i uz to više saznajte na: www.balcannes.com/agency/senor/

Izvor: Media Marketing