Vijesti

BalCannes priča iza projekta: Teatar snova

Agencija Degordian je prošle godine obogatila skupinu 25 najboljih BalCannes kampanja svojim radom Teatar snova realiziranim za Ožujsko pivo. O toj kampanji više je otkrio Matej Brnardić, kreativni strateg ovog projekta.

Do ideje smo došli… na nogometnom terminu! Promatranjem, opažanjem i razgovaranjem s rekreativnim sportašima. Nisu odmogle ni godine iskustva na divljim nogometnim terenima, kao ni sudjelovanje u raznim online zajednicama.

Nit vodilja bila nam je… da nagradu moraju osvojiti najstrastveniji ljubitelji (engleskog) nogometa. S obzirom da ta strast nije uvijek u korelaciji s nogometnom vještinom, našu idealnu ekipu smo odlučili popuniti stereotipima koji su obično vezani uz nogomet.

Tijekom realizacije najveći problem s kojim smo se susreli bio je… kratak vremenski rok za realizaciju projekta i odrađivanje šest nagradnih natječaja paralelno, u periodu manjem od mjesec dana. Kako bi rekli naši komentatori, morali smo dati 110% od sebe i ostaviti srce na terenu!

Najvećim doprinosom ove kampanje smatramo… što smo zbog jedinstvenosti nagrade, šestorici sretnika ostvarili one najluđe nogometne snove i što je u tom procesu svaki nogometni fan mogao pronaći natječaj u kojem će biti optimističan oko svojih šansi.

A njena posebnost je u… tome što su se fanovi u potpunosti poistovjetili s video sadržajem kojeg smo isproducirali i to pokazali kroz likeove, shareove, komentare i prijave za natječaje. Osim toga, istaknuo bih korištenje novih i inovativnih mehanizama za nagradne natječaje i korištenje “manje standardnih” kanala poput WhatsAppa i foruma.

Kad je riječ o našem projektu najponosniji smo na… suradnju s odličnim Reneom i priliku koju smo dobili od ekipe iz Žuje. Konačno, ponosni smo i na sebe što smo tu priliku iskoristili kako spada!

Kad bismo sada išli ispočetka… sigurno je da bismo neke stvari napravili bolje, jer uvijek može bolje! Podigli bismo razinu produkcije i još malo poradili na scenarijima. Promjena se već vidjela u druge dvije sezone ovog projekta. 🙂 Što se koncepta tiče, tu smo spot on!

U cijelom procesu naučili smo… ono što smo već znali, a sad potvrdili – dobra priprema je najvažniji dio svakog projekta. Osim toga, da nije loše zaigrati na jednom Premierligaškom stadionu. 🙂 (promašeni zicer nećemo spominjati)

Ono što sigurno niste znali je… da smo u međuvremenu odradili još dvije sezone ove kampanje, u kojima smo osnovali fiktivni nogometni klub, napravili još osam skečeva, vodili ljude na najveće utakmice engleskog nogometa i zaigrali na stadionu londonskog Chelseaja.

Osim priznanja, s BalCannesa smo ponijeli još… znanje, inspiraciju i energiju za nove projekte. Čestitke svima na sjajnim kampanja, veseli me vidjeti što nam donosi ova godina! 🙂

Pogledajte projekte agencije Degordian i uz to više saznajte na: www.balcannes.com/agency/degordian/.

Izvor: Media Marketing