Vijesti

BalCannes priča iza projekta: Fenomenalna Hrvatska

Hrvatska je možda mala zemlja, ali je fenomenalna!

Brief kojeg je dobila agencija BBDO Zagreb glasio je: Nastaviti uspjeh prethodnih image kampanja, koje su bile usredotočene na male stvari koje svaki Hrvat smatra istinitim i koje tvore još jaču vezu između hrvatskog identiteta i Ožujskog piva.

BBDO Zagreb je na temelju brifa osmislio kreativnu strategiju: Hrvatska je možda mala zemlja, ali je fenomenalna. I mnogi fenomeni dokazuju da je tako, ali ne govorimo o prirodnim ljepotama i povijesnim otkrićima, nego o smiješnim običajima i tradicijama koje tvore hrvatski kulturni mentalitet. Jedan od njih je šala na svoj račun, što Žuja čini tvrdeći kako je i ona sama fenomen. Dodajte tome fenomenalno duhovite poruke, i dobit ćete fenomenalnu kampanju.

Do ideje smo došli… razmišljajući o svim neobičnim i bizarnim fenomenima kojima Hrvatska obiluje.

Nit vodilja bila nam je… naglasiti kako je Žuja jedan od rijetkih hrvatskih fenomena koji je odavno razjašnjen.

Tijekom realizacije najveći problem s kojim smo se susreli bio je… briga oko vremena, spot je sniman u prosincu, a trebao je izgledati kao da je sniman u lipnju.

Najvećim doprinosom ove kampanje smatramo… to što smo promovirali malo poznate hrvatske fenomene, ali prije svega, lokalne kulture i običaje.

A njena posebnost je u… tome što u svojoj ideji nije nimalo posebna, već je kao i sve Žujine kampanje vjerni prikaz hrvatske svakodnevice.

Kad je riječ o našem projektu najponosniji smo na… ponos koji smo inspirirali kod ljudi iz regije koje smo prikazali i posjetili tijekom snimanja.

Kad bismo sada išli ispočetka… ne bismo ništa mijenjali.

U cijelom procesu naučili smo… koliko je važna sreća kod pogađanja vremenske prognoze.

Ono što sigurno niste znali je… da je Goran Bogdan u spotu plesao s pečenom janjećom glavom.

S BalCannesa smo ponijeli… jutarnju glavobolju.

Pogledajte projekte agencije BBDO Zagreb i uz to više saznajte na: www.balcannes.com/agency/bbdo-zagreb/.

Izvor: Media Marketing