New Moment BiH

New Moment BiH

www.newmoment.ba

Jevrejska 99, Sprat II

Banja Luka 78000, BiH

Preduzeće New Moment d.o.o. Bosna i Hercegovina je osnovano 2003. godine kao sastavni dio regionalnog lanca full service reklamnih agencija New Moment New Ideas Company.

Mi smo najnagrađivanija kreativna agencija u regionu.

Kao višestruki dobitnici Cannes Lionsa i agencija izabrana od mnogih globalnih brendova, naš kreativni rad je prikazan od New Yorka, Kanade i Indije, do Francuske, Njemačke i drugih evropskih zemalja.
Oslanjamo se na kreativnost, emocije, znanje, ali i jedni na druge. I nikada ne prestajemo sanjati. Jer ništa nije stvoreno ako nije prvo sanjano.

Regionalno sjedište reklamne agencije New Moment New Ideas Company je u Beogradu, a agencija ima svoja predstavništva u Ljubljani, Zagrebu, Banjaluci, Sarajevu, Podgorici, Sofiji, Skoplju, Prištini i Tirani. U Bosni i Hercegovini je sjedište u Banjaluci, a agencija ima kancelarije i u Sarajevu i u Tuzli.

U sklopu agencije radimo na psolovima: grafičkog dizajna, On line marketinga, Digital, PR, BTL, organizacije događaja, oglašavanje, shoper marketing.

Mi inspirišemo proizvode, kompanije, ljude, gradove i zemlje da zablistaju na najbolji mogući način. Mi posipamo zlatnu prašinu.

Važan dio filozofije New Moment-a je inspirisanje svojih zaposlenih da ostvare svoj puni potencijal, kao i da se ostvare i kreativno i poslovno. Jedan od preduslova za to je stvaranje pozitivne poslovne klime i održavanje kreativnog raspoloženja među zaposlenima.

U toku 35 godina karijere na polju advertisinga, Saki je stvorio jednu od najvećih regionalnih reklamnih agencija na Balkanu; bio je član globalnog kreativnog odbora Saatchi & Saatchi Worldwide, predsjednik žirija: Epica, Golden Drum, Moskvskog i mnogih drugih advertising festivala koji se održavaju širom svijeta.

Napisao je tri knjige o oglašavanju i bio je osnivač Ideas Campus-a (School of Creative Thinking) i Beograd festivala; pokrenuo je časopis New Moment, i neumorno radio na edukaciji mladih profesionalaca kroz brojna predavanja i panel diskusije.

Dobitnik je nagrade za životno djelo – Povelje za mir (Povelja za mir), u Sarajevu i Priznanje Društva psihologa (Priznanje Udruženja psihologa). Član je kuće slavnih Golden drum reklamnog festivala i dobitni UEPS-ove nagrade za životno dijelo.
Tvorac je mnogih legendarnih reklamnih kampanja za brojene lokalne i međunarodne kompanije.

Ponosni nastavljamo put koji je pred nas postavio Dragan Sakan sa težnjom da ostvarimo sve ciljeve koje smo zacrtali.

Projekti